„Láthatatlan” vonzerők, amiket eddig nem népszerűsítettél

 kornyezeti-adottsagok

Környezeti adottságok

Szállásodnak olyan előnyei is vannak, melyek tőled teljesen függetlenek, amikért semmit nem kell tenned, és semmibe sem kerülnek neked. Sokszor mégis ezek az adottságok vonzzák a legtöbb vendéget.

Pl. Ha Siófokon van szállásod, nem kell feltétlenül győzködnöd az embereket, hogy a Balaton milyen szép hely. Maguk is tudják ezt, és éppen ez vonzza őket hozzád.

Persze nem minden látványosság ennyire népszerű, viszont ezekre felhívhatod a figyelmet weboldaladon. Bemutathatod a környék nevezetességeit, programjait. De amiről ebben a cikkben beszélek, az nem ennyire egyértelmű, viszont a fentiekhez hasonló vonzereje lehet.

 

“Láthatatlan” természeti adottságok

Vannak olyan természeti és egyéb adottságok, melyeket ugyan nem szokás reklámozni, pedig a szálláskeresőknek sokat számíthatnak.

Például nemrég hoztak nyilvánosságra egy listát a hazai szabadvízi fürdőhelyekről, melyen szerepel, hogy melyik fürdőhely milyen vízminőségi besorolást kapott.

Ha a te szálláshelyed olyan természetes fürdőhely közelében van, melynek vize kiváló minősítést kapott az ANTSZ-től, ezt bátran reklámozhatod weboldaladon, Facebook oldaladon, és akár hírleveleidben.

 

Az ANTSZ listáját a kijelölt természetes fürdőhelyekről az alábbi linkre kattintva éred el: http://oki.antsz.hu/documents/termeszetes_furdovizek.pdf

Keresd meg a listán a hozzád legközelebbi fürdőhelyet, és nézd meg, milyen minősítést kapott.

 

De gyűjthetsz hasonló statisztikákat a levegő tisztaságáról, a napsütéses órák számáról, a növény- és állatvilág sokszínűségéről, a közbiztonságról, bármiről, ami vonzerő lehet a vendégek szemében.

 

Összegzés

Emeld ki és népszerűsítsd azokat a környezeti adottságokat, melyekben szálláshelyed környéke kiemelkedő, és tedd ezzel vonzóbbá nem csak a településedet, hanem ezáltal a szálláshelyedet is.

 

Horváth Sándor Szilárd

 

Pin It on Pinterest