Így kerüld meg a szállásközvetítőket a magasabb haszonért

bodorporta-kupon-mu-800

 

Ebben a cikkben egy olyan eszközt mutatok be, mellyel elérheted, hogy visszatérő vendégeid ne a szállásközvetítőkön keresztül, hanem közvetlenül nálad foglaljanak, ráadásul egy extra trükkel azt is elérheted, hogy elégedett vendégeid nagyobb eséllyel visszatérjenek hozzád, a holtszezonban is!

Amilyen sokat ígér ez az eszköz a fenti felvezetőben, annyira egyszerű is. Nem másról van szó, mint egyfajta névjegykártyáról, ám van benne 2 fontos eltérés egy hagyományos névjegyhez képest, melyeket a következőkben be is mutatok.

 

I. Szállásod névjegye: „infókártyája”

A hagyományos névjegykártyáktól abban tér el az infókártya, hogy ez nem egy személyről szól, hanem a szállásodról. Így az emberek, akiknek adsz ebből a kártyából, sokkal jobban emlékeznek majd rá, hogy honnan van ez nekik, mintha a Te neved állna a kártyán.

 

Miért jó ez neked?

Az infókártya célja, hogy az elégedett vendégeid akár hónapok vagy évek múlva is emlékezzenek szállásod nevére, és ha eszükbe jutna újra felkeresni téged, akkor ne egy szállásközvetítő oldalon keresztül akadjanak rád újra, hanem meglegyen nekik a KÖZVETLEN elérhetőséged, ahol intézhetik a foglalásukat, elkerülve ezáltal, hogy jutalékot kelljen fizetned egy harmadik félnek.

 

Mi legyen a kártyán?

A kártyán lehetőség szerint tüntesd fel a következőket:

 • szállásod neve és címe
 • elérhetőségek (telefon, email, weboldal, facebook oldal)
 • néhány fotó a szállásról, amiről emlékeznek majd rá, hogy miről van szó
 • logó (ha rendelkezik a szállásod logóval)

 

Mikor add oda és kinek?

A leghatékonyabb az, ha ezeket az információs kártyákat kiköltözéskor adod át a vendégeidnek. Ez több szempontból is előnyös. Egyrészt, ők már ismerik a szállásodat, feltehetően jól érezték magukat nálad, így a kártyáról is ezek a szép emlékek jutnak majd eszükbe. Másrészt ennél egyszerűbben és költséghatékonyabban a legtöbb esetben nem lehet megtalálni azt a célcsoportot, aki valóban érdeklődhet a szállásod iránt.

Ráadásul az elégedett vendégeid a kártya segítségével még hatékonyabban tudják ajánlani ismerőseiknek a szállásodat egy beszélgetés során.

 

 

II. A csavar: Kupon

A hagyományos névjegykártyák többsége rövid időn belül a kukában végzi. De nem a szállásod infókártyája!

Ehhez nem kell mást tenned, mint feltüntetni egy kupont a kártya hátulján, ami így azonnal valós értéket ad a kártyának.

 

Hogyan használd jól a kupont?

Fontos, hogy kuponokat, akciókat nem azért kell adnod, hogy a vendégek kevesebb pénzt hagyhassanak nálad! A kedvezményeket azért kell tenned, hogy növeld a bevételedet!

Olyan feltételeket kell szabnod a kupon felhasználására vonatkozóan, ami Neked is megéri, amivel te is jól jársz.
Ilyen feltételek lehetnek, hogy a kupon:

 • csak akkor használható, ha közvetlenül nálad foglalnak (saját honlapodon vagy telefonon)
 • csak minimum 2 vagy 3 éjszakás foglalás esetén beváltható
 • csak holtszezonban érvényes
 • csak vasárnaptól-csütörtökig él

 

Fontos, hogy minden információt megadj a kuponon arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet felhasználni, különben senki sem fog élni vele. Írd rá a feltételeket, a határidőt, és a telefonszámot is, amin foglalni lehet.

 

Mi az előnye számodra egy ilyen kuponnak?

A kupon előnye, hogy értéket ad az infókártyádnak, így az emberek meg fogják azt becsülni. Ennek következtében az elégedett vendégeid megőrzik a kártyát, ami folyton emlékezteti majd őket, hogy van egy kedvezményük nálad.

Ha beváltják a kupont, akkor nem csak visszatérő vendégeket szereztél, hanem mindezt úgy tetted, hogy megkerülted vele a szállásközvetítőket, tehát a kedvezményt, amit adtál, már vissza is nyerted azáltal, hogy megspórolod a közvetítői jutalékot.

Sokan küzdenek azzal, hogy a nyár elmúlása után drasztikusan csökken a szállásuk iránti kereslet. Ez a kuponos infókártya ebben is segíthet, hiszen ha az érvényességi idejét a főszezonon kívülre határozod meg, akkor erre az időszakra tudod visszacsábítani a vendégeidet.

 

Íme, itt egy példa egy Kuponos infókártyára, amit a Bodor Portának készítettünk. Nekik találtuk ki eredetileg, de biztos vagyok benne, hogy Nálad is működni fog!

 

bodorporta-kupon-front-600

A Bodor Porta infókártyája (első oldal)

 

bodorporta-kupon-back-600

A Bodor porta infókártyája (hátsó oldal) – kupon

 

 

TIPP: A kupon felhasználását tedd átruházhatóvá, így nagyobb eséllyel fogják felhasználni, hiszen ha a tulajdonosa nem ér rá az adott időszakban, vagy nincs kedve újra arra a környékre utazni, akár el is ajándékozhatja a kupont valakinek. Neked pedig úgyis az a lényeg, hogy valaki használja fel a kupont, és foglaljon szobát nálad.

 

 

Hogyan lehet ilyen kártyád?

Szívesen elkészítjük Neked is a szállásodhoz illő, egyedi kuponos infókártyát, melyet nyomdakész állapotban küldünk el számodra, hogy akkor és annyit nyomtathass belőle, amennyire épp szükséged van.

A kupon megtervezése során ügyelünk arra, hogy a kupon érvényességi idejét Te magad írhasd rá az egyes kártyákra, így az elkészült infókártya nem évül el, akár évekig használható lesz.

 

Ha szeretnél egy egyedi infókártyát, mely:

 • reklámozza szállásodat,
 • tartalmazza a szálláshelyed elérhetőségeit,
 • értéket képvisel, ezáltal nem végzi a kukában, mint a legtöbb névjegykártya,
 • képes visszatérő vagy akár új vendégeket vonzani szállásodba,
 • olyan foglalásokat generál, melyekkel megkerülöd a szállásközvetítőket,
 • képes a főszezonon kívül is vendégeket csábítani a szállásodba,

akkor fordulj hozzánk bizalommal, és rendelj egy „Kuponos infókártyát” a szállásod számára.

 

A 2 oldalas (elérhetőségek+kupon) egyedi kártya tervezési díja: 5.000 Ft.
A megrendelés után elkérjük az elkészítéshez szükséges adatokat, az elkészült Kuponos Infókártyát pedig nyomdakészen, PDF formátumban, emailben küldjük el.

Megrendeléshez használd az alábbi elérhetőségeinket:

Telefon: +36 70 9474 308
Email: megrendeles@honlapszallasoknak.hu

 

Minden kérdésre szívesen válaszolok!

Ha kérdésed van az infókártyával, vagy bármely más szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérdezz bátran az alábbi elérhetőségeimen:

+36 70 9474 308
info@honlapszallasoknak.hu

 

Horváth Sándor Szilárd

 

Pin It on Pinterest