Így érd el, hogy közvetlenül nálad foglaljanak!

kozvetlen-foglalas

Honnan jönnek a foglalások?

Bár több felmérés is azt mutatja, hogy a vendégek szívesen foglalnak szállást közvetlenül az általuk kiválasztott szállásadótól, mégis nagyon magasak a szállásközvetítőkön keresztül történő foglalások.

Ennek több oka van, az egyik az, hogy a hazai szálláshelyek weboldalának többségén egyáltalán nem lehet online foglalni, ami körülményessé teszi a közvetlen foglalást.

A szállásközvetítő oldalak egyébként is kényelmesek a szálláskeresők számára, hiszen egy helyen van összegyűjtve nekik egy csomó szállás, melyek között kedvükre szűrhetnek, és azonnal összehasonlíthatják az árakat is.

De ami kényelmes és hasznos a szálláskeresőknek, nem biztos, hogy előnyös a szállásadóknak. Hiszen a harmadik fél beiktatása a szállástulajdonosok bevételkiesését eredményezi.
Ezért azt kell elérned, hogy a lehető legtöbben közvetlenül tőled foglaljanak.

 

De hogyan vedd rá az érdeklődőt, hogy közvetlenül nálad foglaljon?

Lesd el a Hilton receptjét!
A Hilton marketingesei azt találták ki, hogy azoknak a vendégeiknek, akik közvetlenül a hotel weboldalán, vagy telefonon foglalnak szállást, ingyenes internetet biztosítanak a szobáikban.
Azoknak a vendégeknek, akik egy közvetítőn keresztül (pl. booking.com) foglaltak szobát, nem jár az ingyenes internet.

Találd ki Te is, hogy mivel tudnád ösztönözni vendégeidet, hogy inkább közvetlenül tőled foglaljanak, és ne kelljen bevonni egy harmadik felet a vállalkozásodba.

Kínálhatod szobáidat picit olcsóbban a honlapodon, mint a közvetítő oldalakon, de még jobb, ha – a Hiltonhoz hasonlóan – megjutalmazod valamivel a közvetlenül nálad foglalókat.
Pl.: ingyenes reggeli, akciós strandbelépő, ingyenes kerékpár-kölcsönzés, ingyenes fuvar, stb.

Összegzés

Tanulj a multiktól, és ösztönözd a szállásod iránt érdeklődőket arra, hogy közvetlenül nálad foglaljanak, hiszen így mindketten jobban jártok!
Persze, ehhez szükséged van egy olyan weboldalra, ahol az érdeklődők ugyanolyan kényelmesen és gyorsan, online foglalhatnak nálad szobát, ahogy a szállásközvetítő oldalakon is megtehetik.

Vendégvonzó weboldalainkon kényelmes a foglalás, és még sok más, a szálláskeresők kényelmét és „meggyőzését” szolgáló funkcióval is rendelkeznek.

 

Horváth Sándor Szilárd

 

Pin It on Pinterest