Kerüld el a negatív “első benyomást”

rossz-benyomas

Az első benyomás mindenhol számít

Közhely, de igaz, hogy az első benyomás nagyon fontos, mert meghatározhat egy kapcsolatot.

Ez azonban nem csak 2 ember kapcsolatára igaz, hanem a potenciális vendégeid és a szálláshelyed kapcsolatára is. Ott is meghatározó szerepe van az első benyomásnak.
Biztos vagyok abban, hogy sokat teszel azért, hogy aki belép a szállásodba, azt tiszta, rendezett körülmények fogadják, és jól is teszed, ha így jársz el.

DE vendégeid nem ott találkoznak először a szállásoddal, hanem az interneten!

Mielőtt foglalnának nálad, alaposan megvizsgálják a szállásodról fellelhető információkat (árakat, fotókat, szolgáltatásokat, stb.).

Éppen ezért, ugyanúgy, ahogyan a szállásodat is felújítod (kifested, bővíted), időről időre a honlapodat is az aktuális igényekhez kell igazítani, hogy jó első benyomást szerezzenek rólad az érdeklődők.

 

Ne szúrd el az első találkozást

Lehet, hogy nem az első látogatás alkalmával foglal valaki a honlapodon, de hidd el, hogy ez az első benyomás dönti el, hogy foglal-e valaha…

Nem újdonság, hogy az érdeklődők összehasonlítgatják a szállásokat, többet is megnéznek, mielőtt döntenek. Ha egy szálláskereső megnyerőnek találja szállásodat, akkor felírja magának, elmenti könyvjelzőbe, stb.
De lehet bármilyen szuper a vendégházad, abban az esetben, ha a honlapod nem mobilbarát, akkor a tabletről érkező látogató azonnal visszafordul, és keres egy másik vendégházat a városodban. Olyat, amit tabletről is megnézhet. És azt fogja felírni magának, vagy teszi majd el könyvjelzőbe. És később ott fog megszállni is…

 

Egy tanulságos történet…

Ugyanez a helyzet akkor is, ha pl. nem lehet a honlapodon foglalni.

 

Képzeld csak el:

Ül a szálláskereső éjjel a monitor előtt, és talált magának két szimpatikus panziót Egerben. Az egyik honlapján van online foglalási lehetőség, a tiéden viszont csak elérhetőségek vannak megadva.

Az online űrlap csábító, hiszen: kényelmes, gyors és ingyenes. Mivel éjjel van, a telefonálással várnia kell reggelig, de egyébként sem szeret telefonálgatni. Az email címed is ott van az oldalon, de levelet írni is sokkal körülményesebb, mint kitölteni egy egyszerű online űrlapot.

A lustaság győz, a szálláskereső foglal a konkurensednél, és lefekszik aludni.
Te is éppen alszol, és nem is sejted, hogy milyen közel voltál egy vendéghez. A konkurensed is éppen alszik, ahogyan Te. De őt reggel jó hírek fogadják…

 

Összegzés

Ne feledd, az első benyomás a legfontosabb, és abból csak egy van, meg kell becsülni!

Mivel az első találkozás az interneten történik, nagy hiba, ha egy elavult weboldal képviseli szálláshelyedet az első randevún!

 

Horváth Sándor Szilárd

Pin It on Pinterest