Így turbózd fel INGYEN szállásod képgalériáját a weboldaladon! Gyakorlati tippek.

galeria-mu

Miért kiemelten fontos a „beszédes” képgaléria a weboldaladon?

Felmérésünk szerint az emberek 98%-a többek között azért megy fel a honlapodra, hogy megnézze a fotókat. Sokak számára ez lesz a legelső dolog, amit megnéz a weboldaladon. Éppen ezért nagyon fontos, hogy szerepeljenek itt a fotók a szolgáltatásaidról, és minden olyan adottságodról, ami képes lehet „eladni” a szálláshelyedet. Ha képeid felkeltik a szálláskeresők érdeklődését, máris hatalmas lépést tetettél afelé, hogy tovább maradjanak az oldaladon, és beleszeressenek szállásodba.

 

Milyen képek adják el szállásodat?

Hogy lenyűgözd az érdeklődőket, a következő témájú fotókat kell bemutatnod a honlapodon:

Fotók a szobákról
Ez a legfontosabb dolog, hiszen itt tölt el a legtöbb időt a vendéged. Mutasd meg az ágyat, a mosdót, látszódjon a TV, az erkély, a klíma-berendezés, minden extra, amid csak van. A szobák profi fotózásáról ebben a cikkemben olvashatsz bővebben.

 

 

sakkFotók a szolgáltatásokról (étterem, fitness terem, kerti grill, ping-pong asztal, stb.)
Az emberek nagyon kíváncsiak a szolgáltatásaidra, ezért mindenképp mutasd meg mindet a galériádban is! Pl. ha vannak kerékpárok a szállásodhoz, fotózd le őket, hogy aki hamarabb nézi meg a képeidet, mint a szolgáltatásaidat, az is mindenképpen találkozzon velük.

 

 

kulso-kep Külső fotók az épületről
Mutasd meg kívülről is a szállásodat, hogy teljes képet kapjanak a látogatók. Ha az épület szép, és különleges, több képet is érdemes feltöltened különböző szintmagasságokból, nézőpontokból. Ha a napsugarak becsillanást eredményeznek a fotón, az elvonhatja figyelmet, és kitakarhat fontos részleteket. Ha ilyet tapasztalsz, a kezeddel takard el a gépet a kezeddel onnan, ahonnan a nap süt.

 

udvarKépek az udvarról, kertről
Az adottságaidtól és szolgáltatásaidtól függően ez is nagyon fontos része lehet a szállásodnak, amit mindenképp érdemes megmutatnod. Itt megbizonyosodhat arról, hogy valóban lesz hely az autójának, tud napozni, tudnak játszani a gyerekek, stb.
Hogy fotóid minél élesebbek legyenek, meg kell próbálnod szinte mozdulatlanul tartani a gépet fotózás közben. A legjobb, ha nekitámaszkodsz valaminek, vagy megtámasztod a gépet, amíg fotózol. Ehhez ideális lehet egy bútor, korlát, kerítés, fa, pad, stb.

 

hanover-514884_640A kilátás megmutatása
Ha szállásod szobáiból, teraszáról különleges a kilátás, aminek akár vonzereje lehet, feltétlenül mutasd meg a képgalériában. Menj fel a legfelső szobába, onnan készítheted a legkülönlegesebb városi látképeket vagy éppen tájképeket.

 

pingpongKépek olyan vendégekről, akik épp jól érzik magukat nálad!
Az ilyen képek szemléltetik leghatásosabban az adottságaid és szolgáltatásaid előnyeit. Persze ezeknek a képeknek nem a szobákban kell készülniük, hanem mondjuk bográcsozás közben, ping-pongozás közben, vagy ahogy egy család épp a biciklijeidet használja.

 

csesze Különleges részletek
Ha van olyan része a szállásodnak, amelyik igazán különleges (pl. egy szépen megformázott kilincs, a kerítés- vagy a korlát egy részlete, különleges, csészék, stb.), akkor arról tehetsz fel külön közeli képet is. Ezek a részletek kitűnően átadják szállásod egyedi hangulatát, amivel nagy hatást tehetsz az érdeklődőkre. Ezekből a képekből azonban ne tölts fel sokat, mert unalmassá válhat a túl sok közeli fotó.

 

Látnivalók a környékeden
A közeli nevezetességeken és a népszerű kikapcsolódási helyeken túl tegyél fel fotókat a város sétálóutcájáról, tereiről is. Vendégeidet ezek a képek is érdeklik. Ha pedig természetes környezetben van szállásod, akkor tölts fel „kedvcsináló” fotókat a közeli erdőkről, dombokról, tavakról, stb.

 

Gyakorlati tippek a LÁTNIVALÓK fotózásához:

o Tájkép: a profi tájképnek az a titka, hogy van előtere, középtere és háttere. A legtöbb amatőr fotón az előtér lemarad. Érdekes tájkép azonban csak mindhárom megléte esetén készül, mert csak így lesz a képnek mélysége. A következő két képen szemléltetem, hogy mennyivel hatásosabb egy tájkép, ha van előtere.

cuba-219067_640

Nincs előtér, nincs megfelelő mélység.

tajkep

Előtér: sziklák. Középtér: a víz, a hajók, a fák. Háttér: hegyek, égbolt, felhők.

 

o Erdő: ha erdőben fotózol, nem feltétlenül kell, hogy szerepeljen a fotón a talaj, mert annak kuszasága, összevisszasága sokszor eltereli a figyelmet. Ezért próbálj kicsit „felfelé fotózni”, hogy a talajból ne látszódjon túl sok a képen.

o Hegyek, dombok: ezeket nem alulról, hanem felülről érdemes fotózni, mert a szemünk jobban hozzá van szokva, hogy alulról látjuk a hegyeket, így az nem annyira izgalmas egy fotón.

varoskepo Városi képek: legyenek emberek a városról készült kepéken, mert egy adott város hangulatát nemcsak az épületei, hanem az ott lakók is meghatározzák. Legyen minél több képen ember, mert e nélkül üres, rideg képek készülnek.
Viszont ahhoz, hogy minél többet tudj mutatni a városból, kerülnöd kell a zsúfoltságot, a zavarosságot. Azok a fotók, melyeken csak kevés ember szerepel, általában hatásosabbak.
Ha egy történelmi városrészt fotózol, akkor érdemes a modern dolgokat elrejteni, “kihagyni” a képből. Próbálj olyan szöget találni, hogy minél kevesebb oda nem illő dolog látszódjon a képen.
Érdekesebbé teheted városi fotóidat, ha magasról fotózol. Keresd meg a fotózni kívánt terült közelében lévő legmagasabb pontot, ahonnan képeket készíthetnél.

 

Összefoglalás

A cikkben felsorolt kép-típusok közül azokra fektess nagyobb hangsúlyt, melyekben úgy érzed, hogy szálláshelyed erős.
Gondolj arra, hogy minél többet mutatsz meg szállásodból, annál kevesebb kérdés és bizonytalanság lesz az érdeklődőkben. És minél kevesebb a bizonytalanság, annál nagyobb a bizalom szálláshelyed felé.
A fenti tippeket használva biztosan állíthatom, hogy érdekesebbé, profibbá teheted a weboldaladon lévő képgalériát, ami hozzásegít majd ahhoz, hogy több szálláskereső szeressen bele szállásodba.

Weboldal-csomagjaink tartalmazzák 30db általad küldött fotó utólagos számítógépes javítását is, hogy képgalériád még profibb, még ütősebb legyen!

 

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le friss tippjeinkről.

 

(ping-pong-os fotó forrása: BJ Carter/flickr)

Pin It on Pinterest