A 10 legjobb INGYENES képlelőhely

top10-ingyenkep

 

Ha szállástulajdonosként üzemeltetsz honlapot vagy akár Facebook oldal, akkor nyilván az a legjobb, ha mindenhol a saját fotóidat használod, hiszen így tudod minél jobban megmutatni szállásodat az érdeklődőknek. Hogy hogyan tudsz akár te magad is jó fotókat készíteni a szállásodról, arról itt írtam bővebben.

 

Miért van szükséged fotókra?

Akadnak azonban olyan helyzetek, amikor egy Facebook poszthoz vagy éppen egy blogbejegyzéshez olyan képre volna szükséged, ami nem áll a rendelkezésedre, és hirtelen nem is tudsz ilyen fotót készíteni.

Mondok egy-két példát:

  • Közelednek az ünnepek, és ennek kapcsán szeretnél indítani egy nyereményjátékot a Facebookon. Mivel még csak november van, nem tudsz karácsonyi hangulatú fotót készíteni, de a nyereményjátékot mindenképp egy karácsonyos képpel szeretnéd „feldobni”, hogy kifejezőbb legyen.
  • Vagy ugyancsak az ünnepek közeledtével összeállítasz egy szilveszteri ajánlatot, amit a honlapodon is szeretnél megjeleníteni. Egy képre itt is szükséged lesz ahhoz, hogy kiemelt figyelmet kapjon az ajánlatod, de nem biztos, hogy rendelkezel olyan fotóval, amivel szilveszteri hangulatot tudnál kelteni.

A képek felhasználásával kapcsolatos tévhitek

Ha nem áll rendelkezésedre saját fotód egy adott helyzetben, akkor az internetről könnyen szerezhetsz képeket, azonban azok felhasználási feltételeivel nem árt tisztában lenni.

A legtöbb fotót ugyanis, melyet az interneten találsz (beleértve a Google képkeresője által „kidobott” képek nagy részét), szerzői jog véd, így azokat nem használhatod fel legálisan a saját weboldaladon.

Az interneten található fotóknak több típusa létezik. Vannak, melyeket pénzért cserébe használhatsz, vannak, amiket még pénzért sem, vannak, amikért nem kell fizetni, viszont bizonyos feltételekhez kötik a használatukat. És vannak olyan fotók is, melyeket szabadon, ingyen használhatsz, bármiféle megkötés nélkül. Ezek talán nem annyira profi fotók, mint a fizetősek, de rengeteg kiválót találsz közöttük.

 

És hol lehet ilyen ingyenes képeket találni?

Ez sok fejtörést szokott okozni a weboldal-tulajdonosoknak, de én most megkönnyítem a dolgodat, mert összegyűjtöttem és megosztom veled a 10 legjobb ingyenes képlelő helyet:

1.    Pixabay: https://pixabay.com

2.    Clker: http://www.clker.com

3.    Free range: https://freerangestock.com

4.    Morguefile: http://morguefile.com

5.    Stockphotosforfree: http://www.stockphotosforfree.com

6.    Photogen: http://www.photogen.com

7.    Unprofound: http://www.unprofound.com

8.    Pexels: https://www.pexels.com

9.    Gratisography: http://www.gratisography.com

10. Picjumbo: https://picjumbo.com

 

Remélem ez a lista a Te dolgodat is megkönnyíti majd, amikor ingyenes képekre vadászol a neten. Ha gyakran van szükséged ilyen fotókra, akkor javaslom, hogy mentsd el ezt az oldalt a könyvjelzőid közé, így mindig kéznél lesz ez a hasznos lista.

Jó válogatást!

 

Hogy ez a 10 weboldal-e a 10 legjobb ingyenes képeket tartalmazó oldal, arról lehet vitatkozni. Arra kérlek, hogy ha tudsz olyat, amelyiknek szerinted még helye lenne a TOP 10-ben, akkor oszd meg velünk egy kommentben a cikk alatt.

 

Horváth Sándor Szilárd

Pin It on Pinterest