Így készíts profi fotókat kiadó szobáidról

szoba1

A szálláskeresők számára a legfontosabb információk egy szállás weboldalán az árak és a képek. Egy felmérésünk szerint a szálláskeresők 98%-a kíváncsi rájuk.
Ez azt jelenti, hogy számukra ezeknek van a legnagyobb jelentőségük a döntés meghozatalának szempontjából. Éppen ezért, sok múlik azon, hogy milyen fotók szerepelnek a honlapodon, hogyan mutatod be szállásodat az érdeklődőknek.

 

Te magad készíted fotóidat?

Ha úgy döntesz, hogy magad készítesz fotókat a szállásodról, akkor különösen hasznosak lehetnek számodra a következő tippjeim.

Én pár éve kezdtem el hobbi szinten fotózni, és közben sokat tanulmányoztam a profik munkáját, illetve több könyvet is elolvastam a témában. Ezekre az ismereteimre alapozva írom össze Neked, hogy mire kell figyelned szobáid fotózása közben, ha igazán kiváló képeket szeretnél.

Profi tippek szobáid fotózásához

Vigyél életet a szobába

szoba2Fontos, hogy a szobában kapcsolj fel minden lámpát, ami a képen látszani fog. Ez plusz fényt ugyan nem ad nappali fénynél, de életet visz a szobába. Ha megnézel egy magazint, ahol lakásokat fotóznak, látni fogod, hogy mindenütt használják ezt a trükköt.

 

 “Növeld” a teret

szoba3A szobákat úgy kell fotózni, hogy azok nagynak látszódjanak. Ehhez alacsonyról kell fotózni (nagyjából derékmagasságból), a rendelkezésedre álló legnagyobb látószöggel, hogy a lehető legtöbbet lásd a szobából a képen. Tovább „növelheted” a teret, ha a szoba valamelyik sarkát célozd meg a géppel.

 

Fény és árnyék

szoba4A legnagyobb gondot általában a fény, szobabelsők esetében konkrétan az ablakok okozzák. Az ablakok ugyanis „kiégnek”, vagyis hófehérnek látszanak a képen, ha a szobabelső fénye megfelelő. Ez elleni amatőr felszereléssel és jelentős utómunka nélkül nem tudsz mit tenni, de emiatt ne aggódj, mert ez manapság már elfogadott a magazinokban is. Abban az esetben jelent hátrányt számodra, ha fontos lenne a külső látvány is, amit az ablakon keresztül mutatnál meg. Ebben az esetben csak készíts egy másik fotót az ablakból kifelé, így már nem lesz probléma a fénnyel, a honlapon pedig feltünteted majd, hogy ez a kilátás a szobából.

A lényeg, hogy a szobabelsőt ábrázoló kép ne legyen sötét, ott minden jól látszódjon.
Ezt úgy tudod elérni, hogy a szobának egy sötétebb, árnyékosabb pontjára irányítod a gépet, ott félig lenyomod az exponáló-gombot, majd úgy tartod mindaddig, amíg beállítod a képet (pl. az egyik sarok felé fordulsz a bejárattól), és ott nyomod le teljesen a gombot. Ha elsőre túl sötét, vagy túl világos lett a kép, akkor próbálkozz újra hasonlóképpen, pár próbálkozás után biztosan sikerül egy optimális fényű képet készítened.

Ha van komolyabb fotós-felszerelésed, pl. levehető vakuid, akkor azokat a plafonra irányítva, bútorok mögé elrejtve egyenletesen bevilágíthatod a szobát.

Ha nincsenek ilyen felszereléseid, akkor sem kell aggódnod, a fenti tippeket jól alkalmazhatod egy hagyományos digitális fényképezőgép mellett is.

 

Jó fotózgatást! 🙂

 

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a további tippjeinkről! IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni.

 

Pin It on Pinterest