5 ok, amiért NE ingyenes email címet használj

Szállásadóként az egyik legfontosabb dolgod, hogy elnyerd a szálláskeresők bizalmát. Minden felületen azt kell sugároznod, hogy a tiéd egy megbízható és stabil szálláshely, ahol bárki kockázat nélkül foglalhat szállást.

Az ingyenes email cím nem igazán segít abban, hogy stabilitást sugározz, sőt egyenesen ronthat a szállásod hitelén.

ceges-email

Mi a különbség az ingyenes és a „céges” email címek között?

Ingyenes email fiókot sok szolgáltató kínál. Pl: Gmail, Freemail, Yahoo, T-Online, stb.
Ha van egy vendégházad, pl. Zöld Bagoly Vendégház, akkor valahogy így nézhet ki az ingyenes email címed: zoldbagoly@freemail.hu

De ha rendelkezel weboldallal (ami nem ingyenes tárhelyen van), akkor eleve lehetőséged van arra, hogy létrehozz pár céges email címet, ráadásul TELJESEN INGYEN!

Ez esetben pedig így nézhetne ki az email címed: info@zoldbagoly.hu vagy kapcsolat@zoldbagoly.hu

Lehet, hogy azt gondolod, hogy semmi jelentősége annak, hogy milyen az email címed. Freemailes, vagy éppen egyedi, ami a saját szállásodhoz köthető.
De ne feledd, hogy sokak számára ez igenis sokat elárul arról, hogy mennyire veszed komolyan a szálláshelyedet, és esetleg arra következtetnek belőle, hogy mennyire veszed komolyan a vendégeidet…

 

A céges email cím használatának 5 előnye:

1. Ha céges email címet használsz a levelezésied során, az sokkal komolyabbá, hitelesebbé teszi szállásodat. Azt sugallja, hogy komolyan veszed magad és a szállásodat, hosszú távon és  nagyban gondolkodsz, ami növeli a szálláskeresők bizalmát.

2. Ha egyedi email címről intézed a levelezéseidet, partnereid és vendégeid a levelező fiókjukban egyből felismerik, hogy kitől érkezett a levél, és ez által is népszerűsítheted szállásodat, hiszen így gyakran találkoznak szállásod nevével.

3. Ha a céges e-mail cím mellet döntesz, számtalan különböző célt szolgáló, beszédes e-mail címet tudsz létrehozni, mint pl.: kapcsolat@vendeghazam.hu, foglalas@vendeghazam.hu, erika@vendeghazam.hu, stb.
Ha több személy is foglalkozik a foglalások kezelésével, vagy a vendégház egyéb ügyeivel, akkor mindenki kaphat egy saját e-mail címet. Ezáltal egy átlátható rendszer alakulhat ki, és nem kell mindenkinek egy közös, ingyenes, a szálláshelyhez nem köthető címről intéznie az üzleti ügyeket.

4. A céges email cím jobb benyomást tesz az emberekben, akik így nagyobb eséllyel nyitják meg, és válaszolnak leveleidre. 

5. Ráadásul annak is kisebb az esélye, hogy az ügyfeled levelezőrendszere a spamak közé sorolja a leveleidet.

 

Irtózol a váltástól, nem szeretsz új dolgokat megtanulni?

Ha azért ragaszkodsz a régi levelezőrendszeredhez, mert már megszoktad azt, ezáltal könnyen kezelhetőnek, átláthatónak érzed, akkor sincs gond, erről sem kell lemondanod.
A céges e-mail fiókot ugyanis össze lehet kötni a legtöbb ingyenes levelezőrendszerrel, így a már megszokott felületen intézheted a céges levelezéseidet, csak éppen az egyedi, céges email címét használva.

Én is a Gmail-en keresztül olvasom és írom az emaileket, de nem gmail-es email címet használok, hanem az info@honlapszallasoknak.hu-t, vagy éppen a megrendeles@honlapszallasoknak.hu-t.

És ezt – mármint az egyedi email cím és a gmail fiók összekötését – minden ügyfelünknek ingyen be is állítom, amikor egy weboldal átadásra kerül.

 

Összegzés

Ha már van honlapod, mindenképpen használj hozzá tartozó email címet!
A legtöbb esetben ez nem kerül semmibe, és sokszor korlátlan számú email fiókot tudsz létrehozni a honlapodhoz. Tedd meg ezt a lépést, és mutasd meg a szálláskeresőknek, hogy a szállásod átgondoltan, professzionálisan működik, és ezáltal kerülj egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy bízzanak benned a szálláskeresők.

 

Horváth Sándor Szilárd

 

Pin It on Pinterest