Milyen weboldal vonzza a szálláskeresőket?

Az előző cikkekben arról írtam, hogy miért fontos, és miért jó, ha van honlapod. Most arról írok, hogy mi teszi igazán hatékonnyá weboldaladat.

A kulcs az egyértelműség

A weboldalak első számú célja az értékesítés. Ezt a célt pedig akkor tudja elérni, ha a felépítése mindenki számára átlátható, könnyen kezelhető, és megtalálható rajta minden olyan információ, mely a látogatóit érdekelheti. Ezeknek az információknak szintén rendezetten kell megjelenniük, hogy bárki könnyen elérhesse őket.

A honlapnak is reagálnia kell a változásokra

A weboldal korszerűsége szorosan összefügg a használhatóságával. Ahogyan a többi eszköz a világon, a weboldalak is azért fejlődnek, hogy egyre kényelmesebbek, használhatóbbak legyenek az emberek számára.

demo1-responsive-mockup

Responsive design

Az egyik legszembetűnőbb újítás az elmúlt években a responsive design megjelenése. Ez lehetővé teszi, hogy egy weboldal minden kijelzőn (pl. mobiltelefon, tablet, laptop, asztali számítógép) optimálisan, olvashatóan, vagyis használhatóan működjön. Erre az internetezésre is használható mobil eszközök megjelenése miatt lett szükség, és mára elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy egy weboldal igazán hatékony lehessen. Magyarországon is rengetegen interneteznek már ezekről a mobil eszközökről, és ha weboldalad nincs optimalizálva rájuk, akkor biztosan rengeteg látogatót veszítesz emiatt.

Ha weboldalad 2012 előtt készült, akkor szinte biztos, hogy nincs optimalizálva a különböző képernyőkre, de rengeteg honlapot még ma is úgy készítenek, hogy figyelmen kívül hagyják ezt a fontos szempontot.
Egy 2014-ben végzett felmérésünk megmutatta, hogy a szálláshelyek weboldalainak csupán 10%-a responsive.
Ha érdekel a 100 szálláshely weboldalának elemzésére épülő felmérésünk, TÖLTSD LE INGYEN IDE KATTINTVA!

Alapkövetelmény a figyelemfelkeltő indítás

Létezik egy 7 másodperces szabály a honlapokat illetően, amit felmérések igazolnak. Így szól: a látogatók általában 7 másodperc alatt döntik el egy weboldalról, hogy az azt nyújtja-e nekik amit éppen keresnek, vagy sem. Ennyi ideje van a Te honlapodnak is, hogy meggyőzze arról leendő vendégeidet, hogy jó helyen járnak, itt érdemes körülnézni.

Mivel lehet ezt elérni?

Egyet elárulok: nem az „Üdvözöljük honlaponkon…” kezdetű nyitóoldalakkal!
A nyitólapnak beszédesnek kell lennie, meg kell szólítania a látogatót, nem pedig száraz adatokkal untatni.

Vendégvonzó weboldalaink nyitóoldalait a szálláskeresők valós igényei alapján fejlesztettük ki, így azok képesek 7 másodperc alatt felkelteni a látogatók figyelmét.

Tudj meg többet weboldal-csomagjainkról IDE KATTINTVA!

 

Kiemelt fotó forrása: CollegeDegrees360/Flickr

Pin It on Pinterest