Marketing – megtévesztés – átverés? TÉVEDÉS!

A marketing téves megközelítése

Sokan, akik nem jártasak a marketing világában, úgy gondolják, hogy a marketing egyenlő azzal, hogy átverik az embereket, mert rossz dolgokat jónak állítanak be, csak hogy eladjanak egy terméket. Ilyen is van, de ezeket CSALÓ-nak hívják, nem marketingesnek.

Én soha nem tanácsolnám Neked, hogy hazudj a vendégeidnek, vagy vezesd félre őket. Mert ez egyrészt erkölcstelen, ami nagyon távol áll tőlem, másrészt pedig a hazudozás már rövid távon is bukáshoz vezet. A marketing egyáltalán nem erről szól. A marketing valójában izgalmas, mert az életről, az emberekről szól.

Ha eddig csupán lelkiismereti dolgok miatt tartottad magad távol a marketingtől, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen a hozzáállásodon. A marketing nem rossz, még csak nem is olyan bonyolult, és biztos vagyok abban, hogy tőled sem áll olyan távol, hiszen téged is körülvesz nap mint nap. És már használtad is, még ha nem is tudatosan. Pedig a titka épp a tudatosságban, a tervszerűségben rejlik.

 

A marketing a valóságban

A marketing valójában egy eszköz arra, hogy az emberek bemutathassák és értékesítsék termékeiket, szolgáltatásaikat. Neked pedig konkrétan arra jó, hogy bemutasd apartmanodat, vendégházadat vagy panziódat, és minél nagyobb haszonnal add ki szobáidat úgy, hogy közben minden vendéged maximálisan elégedett legyen.
És ehhez egyáltalán nem kell hazudnod. Attól, hogy üzeneted, reklámod hatással van az emberekre, még nem kell, hogy hazugságon alapuljanak. Sőt, a marketing célja épp a haszon növelése, aminek alapfeltétele az elégedett vendég, ez meg ugye kizárja a hazugságot, az átverést.

Tehát arról van szó, hogy szeretnéd kiadni apartmanodat, és minél vonzóbb köntösbe kell bújtatnod ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, és meggyőzze a szálláskeresőket. Magyarul ösztönöznöd kell az embereket, hogy téged válasszanak, ne a konkurenseidet. Viszont ahhoz, hogy nagyszerű üzeneteid eljussanak a tömegekhez, sok mindent kell bevetned. Ezt a sok mindent hívjuk marketing eszközöknek, melyeket ha ismersz, és helyesen használsz, áttörést érhetsz el a bevételeid növelésében!

INGYENES email-sorozatunkban ezeket az eszközöket mutatjuk be!

Kérd a sorozatot MOST, az alábbi gombra kattintva:

nyil

vendegszerzo-sorozat-banner

 

 

Fotó forrása: gfpeck/flickr

Pin It on Pinterest