Mi az ami még a divatnál is gyorsabban változik?

retro

Reagálj a folyton változó elvárásokra

Megfigyeltem, hogy sok szállásadó tisztában van azzal, hogy ahogyan a divat változik, vele együtt az elvárások is változnak, ezért időről időre felújítják szállásaikat, lecserélik a berendezést, a bútorokat, hogy a szállás összképe megfeleljen a folyton változó elvárásoknak.

Ugyanakkor azt is látom, hogy rengeteg olyan gyönyörű szálláshely van, melynek a weboldala nem tart lépést a fejlődéssel.

 

Ne csak a bútoraidat cseréld le!

Pedig van valami, ami még a divatnál is gyorsabban változik/fejlődik: a technológia.

Ha felújítod a szállásodat, lecseréled a konyhabútort, új eszközöket vásárolsz, azzal nagyban növeled szálláshelyed vonzerejét. De mindez kevésbé lesz megnyerő, ha szállásodat egy elavult, régi weboldal képviseli az interneten.

Az első benyomást az interneten szerzik a szálláskeresők. De hiába vannak gyönyörű képek a weboldaladon a frissen felújított szállásodról, ha pl. a honlapod nem responsive, azaz nem jelenik meg optimálisan a mobil kijelzőkön. Ez esetben ugyanis a telefonról és tabletről érkező látogatók nem igazán fogják élvezni a fotóidat.

 

Tarts lépést a technológiával is

A szálláskeresőknek nem csak a kényelem és a stílus területén vannak elvárásaik veled szemben. Mivel rendszeresen használják az internetet, kialakulnak bizonyos elvárásaik a weboldalakkal szemben is. És sokan első látásra ítélnek meg valamit.

Vagyis, ha honlapod sem a megjelenést, sem a funkciókat tekintve (online foglalás, kapcsolatfelvétel, lapozható galéria, online térkép, stb.) nem halad a korral, akkor az rossz fényt vet az egyébként csodás szállásodra, és rengeteg érdeklődőtől „búcsúzol” el már az első találkozáskor.

 

A következő videóklip jól mutatja, hogy miért van szükség a folyamatos megújulásra. Ami a 70-es években trendinek számított, az ma már inkább megmosolyogtatja az embert. 🙂
(Kizárólag a klipről beszélek, nem a dalról és az előadóiról.)

 

 

Horváth Sándor Szilárd

 

Pin It on Pinterest