Kerüld el a szállásadók 3 leggyakoribb hibáját!

keruld-el-a-hibakat

Összegyűjtöttem a legalapvetőbb és leggyakoribb hibákat, melyeket a szállásadók elkövetnek az online megjelenésük kapcsán. Mivel azonban a szálláskeresés és foglalás jelentős része ma már az interneten zajlik, ezért ezek a „hibák” nem csak az online jelenlétre, hanem a szálláshely általános működésére is ugyanúgy hátrányosan hatnak.

 

Óriási hiba

Akadnak még olyan szállásadók, akik nem veszik figyelembe, hogy manapság szinte mindenki az internetet használja szálláskereséshez, és még ma sincsenek jelen az interneten. Ez hiba. Hatalmas hiba. De bízom benne, hogy ezt a hibát ma már senki nem követi el, így ebből nem is csinálok külön kategóriát.

1. hiba

Sokan vannak, akik tudják, hogy jelen kell lenni az interneten, ezért regisztrálnak a legnépszerűbb szállásközvetítő oldalakra, és azt hiszik, mindent megtettek a hatékony online jelenlétért.
Ők még nem tudják, amit a hírlevelünket olvasók már igen: „Ha más birtokán építkezel, a ház sosem lesz a tiéd.” Vagyis mindig ki leszel szolgáltatva egy másik cégnek, aki egyre jobban akar majd élni belőled…

2. hiba

Olyan is akad, aki csináltatott már weboldalt szálláshelye számára, de semmilyen elvárást nem támasztott azzal kapcsolatban, így az nem képes őt jól kiszolgálni. Nem elégíti a szálláskeresők igényeit, így nem is képes ösztönözni őket, hogy foglaljanak.
A tulajdonos lelkesedése emiatt alábbhagy, az oldal magára marad, pár év múlva pedig egy elavult, régi információkkal teli honlappá válik. Egy ilyen weboldal pedig sokat árt az adott szálláshely megítélésének, mert bizonytalanságot sugall, ami bizalmatlanságot kelt a látogatókban.

3. hiba

Nagyon sokan tartoznak azok közé, akik igényes, korszerű weboldalt készítettek szálláshelyüknek. De úgy 5-6 évvel ezelőtt. Ők nyugodtak, hisz tudják, hogy egyszer már volt egy jó kis honlapjuk. És itt a hiba. Nem szabad megnyugodni.
Miért?
Mert közben a technika, az internet, az internetezési szokások, az eszközök, az elvárások annyit változtak, hogy az 5 évvel ezelőtt készült honlapok ma már nem veszik fel a versenyt egy kényelmes funkciókkal rendelkező, bárhol, bármikor, bármilyen eszközről jól használható weboldallal.

Az emberek manapság egyre többet interneteznek, ott tájékozódnak, vásárolnak, olvasnak híreket, leveleket, szórakoznak. Közben a nagy cégek, a népszerű hírportálok elkényeztetik őket a legmodernebb honlapokkal, az újfajta megjelenéssel. Ők ehhez hamar hozzászoknak.
Aztán felmennek egy 5 évvel ezelőtti weboldalra, ahol már önmagában a szövegek megjelenését is régimódinak, unalmasnak látják majd. Így pedig nehéz őket lelkes foglalókká „varázsolni”.
Emiatt van az, hogy a népszerű és sikeres honlapok (pl. origo, használtauto.hu, stb.) időről időre megújulnak. Mert ők élni akarnak minden újítással, ami ma a rendelkezésükre áll.

 

Összegzés

Ha van weboldalad, ami megfelel a mai internetezők elvárásainak, azaz:

  • mobilbarát,
  • átlátható,
  • rendezetten és tagoltan tálal MINDEN fontos és hasznos információt,
  • mindig aktuális (bármikor, akár te magad is könnyen módosíthatod a tartalmát),
  • kényelmesen kezelhető (pl. lapozható galéria, kapcsolatfelvételi űrlap, online foglalás-űrlap),

akkor Te nem követed el a szálláskeresők leggyakoribb hibáit.

Ha nincs még weboldalad, vagy van, de funkcióit tekintve már elavult, akkor sincs veszve semmi.
Sohasem késő tenni azért, hogy egy, a szálláskeresők elvárásai alapján fejlesztett, korszerű weboldallal felzárkózz, sőt meg is előzd konkurenseidet.

Mi ilyen weboldalt kínálunk a szállás-tulajdonosoknak.

 

Horváth Sándor Szilárd

Pin It on Pinterest