Hogyan találnak rád a szálláskeresők?

szallaskeresesk

A szálláskeresés leggyakoribb módja

Senki nem utazik el Hajdúszoboszlóra tavasszal csak azért, hogy személyesen válassza ki, hogy hol fog majd megszállni az augusztusi nyaralásakor. Sokkal kényelmesebb, olcsóbb és gyorsabb, ha az internetet használjuk a szállás kiválasztásához. A legtöbben így is tesznek, saját felmérésünk szerint pl. a szálláskeresők 2/3-a a Google-t használja elsősorban a szálláskeresésre.

 

A legfontosabb vendégszerző eszköz

Emiatt talán felesleges is hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a weboldal egy szálláshely hatékony működéséhez, de azért kimondom: lételeme! Persze nem csak azok a szálláskeresők szeretnének tájékozódni a weboldaladon, akik a Google által találtak rád. Mielőtt az emberek szállást foglalnak, megnézik, hogy mire mondanak igent. Ezt bizonyítja az is, hogy az általunk megkérdezett 223 szálláskereső 95%-a fontosnak tartja, hogy egy szállásnak legyen saját weboldala.

 

Kinek jó, amikor téged ajánlanak?

Az emberek nagy része az ismerősei ajánlásait is figyelembe veszi a szálláshely kiválasztásakor. (A felmérésünkben résztvevők 57%-a válaszolt így)
Honlapra azonban ilyenkor is szükséged van!

 

Ha nem hiszed, olvasd el a következő szomorú történetet:

Egy átlagos csütörtök délelőtt egy átlagos munkahelyen. Peti és Balázs beszélgetnek:
Peti: – Helló Balázs! Melyik panzióban is szálltatok meg tavaly Gyulán? Emlékszem, hogy csupa jókat mondtál róla.
Balázs: – A Virágos Liget-ben. Csak nem ti is Gyulára mentek nyaralni?
Peti: – De igen, tegnap döntöttük el Nórival, ma este szeretnénk is lefoglalni a szállást.
Balázs: – Nem tudom, van-e weboldaluk, keress rá úgy, hogy: virágos_liget_panzió_gyula
Peti: – Köszi a tippet, megnézem.
.
[ Egy nappal később… ]
.
Balázs: – Szia Peti! Na sikerült foglalni szállást Gyulán?
Peti: – Igen, találtunk egy jó kis helyet, a Napos Rét Vendégházat.
Balázs: – Nem tetszett, amit ajánlottam?
Peti: – Az az igazság, hogy nem volt saját weboldaluk, így az egyik szállásgyűjtő portálon találtam csak meg őket, és ha már ott voltam, megnéztem még pár szálláshelyet a közelben, és találtam egy picivel olcsóbbat. Igaz, hogy nincs légkondi, de egész jónak tűnt, úgyhogy foglaltunk is szobát.
Főnök: – Peti! Kész van már az a jelentés?!

Vége…

A legszomorúbb az egészben, hogy a Balázs által ajánlott Virágos Liget Panzió tulajdonosa nem is tudja, hogy hány vendégről marad le hasonló okból. Regisztrált 3 szállásgyűjtő portálra, megnyugodott, hiszen fent van az interneten, jól bánik a vendégekkel, mégsem alakulnak jól a dolgok…

 

A tanulság

A szálláskeresés ma már döntően az interneten történik. Ha Te nem vagy fent, akkor biztosan nem találnak rád! Ha csak szállásgyűjtő portálokon vagy fent, akkor csak egy vagy a sok ezer adatlap közül, amit összevetnek 10 másikkal, és máris tized annyi esélyed van arra, hogy téged választanak. Ezzel szemben, ha a saját weboldaladon fogadod az érdeklődőket, ott csak te vagy, csak a te áraid, a te szolgáltatásaid, a te gyönyörű fotóid és a te elérhetőségeid.

Vedd figyelembe a szálláskeresők szokásait, elvárásait, és azoknak próbálj megfelelni!

 

De honnan fogod megtudni, hogy mik a szálláskeresők igényei, hogyan szeretnek tájékozódni, foglalni?

INGYENES email-sorozatunkból kiderül!

KATTINTS A KÉPRE és szerezd meg most!

 

 

 

Pin It on Pinterest